top of page

Суд апеляційної інстанції у справі в 4 рази збільшив розмір середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, що підлягає стягненню з військової частини.

Назар ТИТКО

20 трав. 2024 р.

За апеляційною скаргою юристів Подільського юридичного центру розмір середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні з військової служби, що підлягає стягненню з військової частини на користь клієнта, збільшено з 43 тис. гривень (як визнавч суд першої інстанції) до 191 тис. гривень. Рішення вступило в законну силу та підлягає виконанню.

Обставини справи:

Військовослужбовець був звільнений з військової служби ще у червні 2018 року. В день виключення зі списків особового складу частини з військовослужбовцем не був проведений повний розрахунок – в повному обсязі не виплачена індексація грошового забезпечення.З метою захисту своїх порушених прав, Позивач звернувся до суду.

На виконання судового рішення, у липні 2023 року військова частина провела військовослужбовцю виплату індексації грошового забезпечення у розмірі 43 910,08 гривень.

У зв’язку із тим, що виплата індексації грошового забезпечення відбулася з порушенням строків, встановлених законодавством, а саме не в день виключення зі списків особового складу військовослужбовця, останній звернувся до суду з вимогою про стягнення з військової частини середнього заробітку за увесь час затримки розрахунку при звільненні.

Рішенням Вінницького окружного адміністративного суду позов військовослужбовця задоволено частково. Суд першої інстанції дійшов висновку, що військовослужбовець дійсно набув право на виплату середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні, проте розмір вказаної виплати має бути співмірний із сумою заборгованості по грошовому забезпеченню військовослужбовця. таким чином суд ухвалив рішення про стягнення з військової частини середнього заробітку за несвоєчасний розрахунок при звільненні у розмірі 43 751,43 гривня.


В апеляцій скарзі нами відстоювалася позиція, що розмір середнього заробітку за час затримки розрахунку судом першої інстанції був визначений невірно. 

Суд апеляційної інстанції погодився з доводами юристів Подільського юридичного центру, та дійшов висновку, що застосування принципу співмірності при визначенні суми середнього заробітку є недоцільним та розмір належного до виплати військовослужбовцю середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні становить 191 574,71 гривень, а не 43 751,43 гривні, як розрахував суд першої інстанції.


Якщо потрібна допомога, звертайтеся до нас в ЧАТ або за телефоном! Усна консультація безоплатна.


Більше цікавих новин на нашому сайті 👉https://www.plc.vn.ua/blog

📌WhatsApp-канал👉 https://whatsapp.com/channel/0029Va8xyrK7NoZvLmaFgz0j

📌Signal-канал👉https://signal.group/#CjQKIJSG3PkNOWtcF2i9bdd0h0_Lo8wlCJDYJLGz

📌Телеграм-канал 👉t.me/PODILSKYLAWCENTER


Зразки документів з питань проходження військової служби 👉 БЛАНК

bottom of page